www.alergii.com с нов дизайн в Деня на Земята

Днес, 22 април, е Деня на Земята. Всичко започва на този ден преди 40 години, когато Американският сенатор Гейлорд Нелсон открива първия официален Ден на Земята с цел да привлече общественото внимание, за да се приемат необходими закони за почистване на замърсените реки и другите източници на питейна вода.

40 години след отбелязването за първи път на Деня на Земята, Светът е изложен на по-голяма опасност, отколкото когато и да било. Пред всички нас стоят огромни предизвикателства като промяната на климата, изграждането на здравословна, просперираща икономика на база чиста енергия, сега и за в бъдеще, предизвикателства, свързани и с опазване здравето на хората...

Днешните алергии са различни!

Те стават по-агресивни, с персистиращи симптоми, съпътстващи заболявания и значително нарушават качеството на живот на пациентите. Според данни на Световната Здравна Организация (СЗО) алергичният риноконюнктивит засяга повече от 115 млн. души по света. През последните 20 години се наблюдава не само рязко увеличаване на алергиите, но и поява на алергични реакции в по-късна възраст.

Това нарастване на алергиите в цял свят се дължи както на факторите на околната среда, така и на промени в начина на живот.

Избрахме днешния ден на Земята, за да представим за първи път променения www.alergii.com, който има за цел да Ви предостави ясна и точна информация за алергията като заболяване, за механизмите на нейното активиране, начините за ограничаване на симптомите, нейното лечение и не на последно място да обърне внимание на значението на нейното навременно диагностициране за защита на Вашето здраве. Тук можете да получите отговори на поставени от Вас въпроси към специалисти – алерголог и дерматолог, както и на често задавани въпроси, които се надяваме, че ще Ви помогнат да овладеете по-лесно симптомите на алергия и ще запазят качеството Ви на живот.

Основната част от използваната в сайта информация е предоставена от Ю СИ БИ България и UCB INSTITUTE OF ALLERGY. Тя се предоставя в полза на обществото, с което се надяваме да се предотврати тежкото предсказание на някои епидемиолози: “След 30 години, всеки от нас може да бъде алергичен… Освен ако не действаме сега!”

23 април е Национален ден за борба с алергиите в детска възраст... Помислете!