10 неща, които ще влошат алергията ви - част 2

Ето я и втората част изненадващи причини, поради които симтомите на вашата алергия стават по-интензивни:

4. Душ само сутрин

Поленът и животинския пърхут са лепкави, така че след като ги срещнете, те остават по тялото и косата ви. След 8 часов работен ден и известен престой у дома си лягате без да се изкъпете – по тялото ви са се натрупали доста алергени, а докато спите в леглото, Вие им давате достъп до очите и носа ви. Нищо чудно на сутринта носът ви да е запушен.
След като се приберете у дома се изкъпете или ако това не е възможно, сложете чиста пижама и обтрийте лицето си с хавлия.

5. Стрес

Чувствате се изтощен и изнервен? Последните проучвания сочат, че хормоните на стреса стимулират производството на имуноглобулин Е, антитяло, което инициира кихане, очен сърбеж и други неприятни алергични симптоми.

6. Килимът в спалнята

Средностатистическият човек прекарва по 9 часа в спалнята си. Това са 9 часа, в които дишате частици, попаднали в килима или мокета. Освен ако не възнамерявате да чистите с прахосмукачката два пъти на ден, изберете настилка от масивен паркет за стаята, в която спите. Ако пък не искате да се разделите с любимия си килим, го чистете на водна пара на всеки 6 месеца.